Etusivu> Ajankohtaista > Kirjastoseuran apurahahaku on nyt käynnissä!

Kirjastoseuran apurahahaku on nyt käynnissä!

Kirjahyllyjä kirjastossa.

Suomen kirjastoseura jakaa monipuolisesti apurahoja vuonna 2021. Apurahat edistävät kirjastoalan ammatillista kehittymistä ja tukevat alan opiskelijoita. Apurahahaku on nyt auki, lue ohjeet ja jätä hakemuksesi 29.8.2021 mennessä.

Suomen kirjastoseura jakaa monipuolisesti apurahoja vuonna 2021. Apurahat edistävät kirjastoalan ammatillista kehittymistä ja tukevat alan opiskelijoita. Apurahahaku on nyt auki, lue ohjeet ja jätä hakemuksesi 29.8.2021 mennessä.

Apurahaa voi hakea seuraavista kategorioista:

  1. Apurahat kansainväliseen työhön ja ammatilliseen kehittymiseen. Apurahaa voivat hakea Kirjastoseuran jäsenet kansainvälisiin opintomatkoihin, konferenssiosallistumisiin tai muuhun tarkoitukseen ammatillisen kehittymisen tueksi kotimaassa. Apurahaa voi käyttää matkakuluihin, osallistumismaksuihin ja vastaaviin. Hakijoilta edellytetään Kirjastoseuran jäsenyyttä vuodesta 2020 alkaen.
  2. Opiskelijoiden tutkimusprojektien tuki. Apurahaa voivat hakea kirjasto- ja informaatioalan opiskelijat kaikilla opintoasteilla tutkimusprojekteihin ja vastaaviin. Hakija voi olla yksittäinen henkilö tai työryhmä. Apurahaa voi käyttää projektista aiheutuvien kulujen, kuten matkakulut, viestintä- ja/tai materiaalikulut, kattamiseen. Apurahaa saavan projektin tulee liittyä johonkin seuraavista Kirjastoseuran strategisista tavoitteista: 1. Digitaaliset kirjastopalvelut, 2. Kirjastojen rooli ilmastonmuutoksen torjumisessa, 3. Kirjastoalan osaamisen kehittäminen ja moninaisuuden lisääminen kirjastoissa. Hakijoilta ei edellytetä jäsenyyttä mutta Kirjastoseuran opiskelijajäsenet ovat etusijalla valinnoissa.
  3. Stipendit opinnäytetöistä. Myönnetään stipendejä ansiokkaista opinnäytetöistä kirjastoalan opiskelijoille kaikilla opintoasteilla. Apurahaa saavan projektin tulee liittyä johonkin Kirjastoseuran strategisista tavoitteista, ks. edellinen kohta.

Apurahan määrä ja ehdot

Hakijakohtainen apuraha henkilöille ja projekteille on 200–600 euroa hakemuksesta ja käyttötarkoituksesta riippuen. Apuraha tulee käyttää viimeistään vuoden 2022 loppuun mennessä. Stipendin suuruus opinnäytetyölle on 400–500 euroa opinnäytetyön laajuudesta riippuen.

Milloin ja miten

Apurahan hakukausi on 26.5.–29.8.2021. Jätä hakemuksesi lomakkeella 29.8.2021 mennessä. Päätöksistä tiedotetaan sähköpostitse ja päätökset ovat nähtävillä myös Kirjastoseuran verkkosivuilla. Huom. stipendihaku on auki toistaiseksi ja hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä.

Lisätiedot

Lisätietoja sähköpostitse osoitteesta 

Apurahoista järjestetään myös kaikille avoin Teams-info 5.8. klo 16. Infossa saat perustiedot apurahoista ja voit kysyä lisää. Osallistu apurahainfoon tästä.

Siirry hakulomakkeeseen tästä.