Etusivu> Ajankohtaista > Kirja-Suomi 2017 toimintamalli ja teemaviikot

Kirja-Suomi 2017 toimintamalli ja teemaviikot

Kirja-alan yhteistyöhanke  itsenäisyyden juhlavuodelle

Kirja-Suomi 2017 on suomalaisen kirja-alan yhteistyöhanke 100-vuotiaan Suomen hyväksi. Kirja-Suomi edistää lukemista ja kirjallisuuden näkyvyyttä koko itsenäisyyden juhlavuoden ajan. Tapahtumat ja teemaviikot pyörivät läpi vuoden, erityisesti esiin nousee suomalainen tietokirjallisuus.  Hanke kytkeytyy osaksi Valtioneuvoston kanslian koordinoimaa Suomi 100 -juhlavuotta. 

Toimintamalli

Vuoden ohjelman rakentamiseen voi osallistua ottamalla käyttöön vuoden teeman, liittymällä alan yhteisiin teemaviikkoihin ja ilmoittamalla omat tapahtumansa ja hankkeensa tapahtumakalenteriin osoitteessa

www.kirja-suomi.fi.  Sivusto aukeaa syyskuussa. Hankkeen logo on toimijoiden vapaasti käytettävissä.

Teemaviikot kevät 2017

Teemaviikkojen aikana jaetaan  ajankohtaista tietoa ja lukuvinkkejä viikon teemasta medialle ja lukijoille sekä toteutetaan some-kampanjoita. Kirjan vuosi ry tuottaa viikkojen kattoviestinnän. Näkyvyys ja tavoittavuus syntyy alan yhteisestä viestinnästä, johon kaikki voivat osallistua.  Tervetuloa mukaan!

tammikuu     Kirjalla kuntoon!                                     vko 4         

helmikuu      Historian kirjoissa                                   vko 8

maaliskuu     Vallaton vaalikirja                                   vko 12

huhtikuu       Harrasta kirjaa                                        vko 15

toukokuu      Sankareita ja tulevaisuuden tekijöitä  vko 21

kesäkuu         Dekkariviikko                                          vko 24

heinäkuu       Oman kylän kirjat                                  koko heinäkuu

Kirjan vuosi ryHanketta koordinoi Kirjan vuosi ry.  Kirjan vuosi ry on voittoa tavoittelematon kirja-alan yhteistyöjärjestö, jonka tarkoituksena on parantaa kirjan ja lukemisen asemaa Suomessa,  edistää lukuharrastusta Suomessa sekä yhdistää kirja-alan toimijoita yhteisiin tavoitteisiin. Tätä tarkoitusta varten Kirjan vuosi ry kampanjoi kirjan ja lukemisen puolesta, järjestää ja osallistuu opetus- , tiedotus-, kulttuuri-, koulutus- ja juhlatapahtumiin sekä jakaa tietoa kirjallisuudesta.

Lisätietoa: Laura Karlsso, toiminnanjohtaj,Kirjan vuosi