Etusivu> Ajankohtaista > Ilmoittaudu Aikakauslehtiviikon kirjastoseikkailuun!

Ilmoittaudu Aikakauslehtiviikon kirjastoseikkailuun!

Huhtikuussa järjestettävän teemaviikon tavoitteena on tutustuttaa mahdollisimman moni lapsi kirjastoon ja sen monipuoliseen aineistoon.

Aikakausmedia kutsuu kirjastot mukaan mahdollistamaan lapsille hauskan kirjastoseikkailun. Teemaviikkoon on ilmoittautunut jo kymmeniä kirjastoja, mutta mitä enemmän kirjastoja lähtee mukaan, sitä useampi lapsi pääsee mukaan seikkailuun.

Kirjastolta tämä ei edellytä kuin kutsun ja tehtävien välittämisen oman alueen päiväkodeille ja kouluille. Lapset vierailevat kirjastossa opettajan johdolla, eikä tehtävien suorittaminen vaadi kirjastohenkilöstöltä alkuinfoa kummempaa ohjausta.

Ikätasoiset tehtävät ovat vaivattomasti toteutettavissa erilaisissa kirjastotiloissa, ja ne koostuvat erilaisten yksityiskohtien etsimisestä kirjastoaineistosta. Tärkeintä kirjastoseikkailussa on kokemus kirjastossa käymisestä, monipuoliseen aineistoon ja laajaan lehtivalikoimaan tutustumisesta sekä löytämisen riemusta.

Näkyvimmin osallistuva kirjasto palkitaan esiintyjävierailulla

Aikakausmedian organisoimaa Aikakauslehtiviikkoa vietetään kolmatta kertaa 4.‒10.4.2022 Lukuviikon kanssa samaan aikaan.

Mukaan lähtevät kirjastot saavat tammikuussa kouluille ja päiväkodeille välitettävän kutsun ja maaliskuussa tehtäväpaketin. Aikakauslehtiviikkoon näkyvimmin osallistuva kirjasto palkitaan esiintyjävierailulla. Esiintyjä paljastetaan lähempänä teemaviikkoa, mutta kyseessä on lapsia kiinnostava ja lukemiseen kannustava henkilö.

Ilmoittaudu mukaan 31.1.2022 mennessä osoitteeseen

Kirjastolta osallistuminen vaatii seuraavia toimenpiteitä:
• Kutsujen välittäminen kouluille ja päiväkodeille (Aikakausmedia toimittaa kutsupohjan)
• Pieni alkuinfo lapsille ja opettajille (Aikakausmedia toimittaa tehtävät kirjastoille maaliskuussa)
• Halutessanne teemaviikon esiin nostaminen sosiaalisessa mediassa (Näkyvin kirjasto palkitaan!)

Aikakauslehtiviikon tavoitteena on lisätä kaikenikäisten lukuintoa, ja teemaviikon ajaksi lehdet avaavat digilehtensä kaikkien luettaviksi. Kevään 2021 teemaviikkoon osallistui yli 100 aikakauslehteä.

Lisätietoa: www.aikakauslehtiviikko.fi