Etusivu> Tapahtumat > Kirjastoseura NUORI2024 -tapahtumassa

Kirjastoseura NUORI2024 -tapahtumassa

Kirjastoseuran nuortenkirjastotyöryhmä on mukana NUORU2024 -tapahtuman ohjelmassa. Tule kuuntelemaan!

Kirjasto on kaikkia varten nuorten hyvinvoinnin asialla

Mitä kirjasto tarjoaa nuorille ja nuorisotyölle ja mitä nuoret ja nuorisotyö kirjastoille? Millainen olisi meidän kaikkien nuorten kanssa toimivien unelmien kirjasto ja kuinka sinne päästään?

Paikka, johon kaikki ovat tervetulleita ihonväriin, sukupuoleen tai ajatusmaailmaan katsomatta. Paikka, jossa kaikki ovat samanarvoisia. Paikka, josta saa luotettavaa tietoa. Paikka, jossa tutustua erilaisiin ajatusmaailmoihin ja sukeltaa tuntemattomiin ulottuvuuksiin. Utopiaa? Ei suinkaan.

Sellainen on suomalainen kirjasto!

Yleinen kirjasto löytyy joka kunnasta ja toimintaa määrittää kirjastolaki. Kirjaston tehtäviin kuuluu mm. lukemiskulttuurin, monipuolisen lukutaidon ja yhdenvertaisuuden edistäminen. Kirjaston tulee olla kaikkien saavutettavissa ja maksutonta.

Kirjastoissa järjestetään nuorille paljon toimintaa eri tahojen kanssa. Tapahtumien kirjo on laaja ja keskiössä on itse nuori, joka kohdataan juuri sellaisena kuin hän on. Nuorten hyvinvoinnin tukemisen mahdollisuudet ovat kirjaston puolelta monipuoliset, lähes rajattomat.

Paneelikeskustelussa mietimme yhdessä, miten voimme kehittää kirjastojen työtä, jotta se olisi mahdollisimman hedelmällistä meille kaikille ja ennen kaikkea nuorille. Toivomme myös yleisön osallistuvan keskusteluun.

Asiantuntijoina paneelissa somen päivystävä kirjastolainen Henriika Tulivirta ja kirjastoammattilaiset Irina Cheburkova ja Marjo Mannila. Paneelin vetää kirjastoammattilainen Suvi Sario.

Kirjastoseuran ohjelma on heti päivien alussa keskiviikkona 24.4. aamupäivästä, tarkennamme ajan ja paikan, kun ohjelma tarkentuu. Tutustu myös muuhun tapahtuman ohjelmaan!

NUORI2024 – valtakunnalliset nuorisotyön päivät järjestetään Tampere-talolla 24.-25.4.2024.

Koko nuorisoalan yhteen kokoava tapahtuma on tänäkin vuonna täynnä ohjelmaa, kohtaamisia, elämyksiä ja inspiroitumista! Lukuisat alan toimijat esittäytyvät yli 80 pisteen näyttelyalueella ja lähes 100 tuntia seminaariohjelmaa, työpajoja sekä keynote-puheenvuoroja varmistavat puolestaan sen, että tietoa, työvälineitä ja inspiraatiota tarttuu varmasti mukaan. Kokonaan vapaalle vaihdetaan keskiviikon iltajuhlissa, joissa on luvassa rentoa yhdessäoloa sekä kunnon bileet!

NUORI2024 -tapahtuma on tarkoitettu koko nuorisoalalle: työssään nuoria kohtaaville, johtajille ja päättäjille, opiskelijoille sekä vapaaehtoisille. Tapahtumaan yhteisten aiheiden äärelle kokoontuu yli 2000 alan toimijaa niin kunnista, järjestöistä, oppilaitoksista kuin seurakunnistakin. NUORI2024 -tapahtuman järjestää Allianssi. Lisätietoja tapahtuman omilta sivuilta täältä