Mustikkaa ja valkosuklaata!
SUOMI 100 -KIRJASTOKAKKU Mustikka kardemumma mustikka
300g sokeria esim. VUOKA 25 cm halkaisija
2 kpl kananmunia n. 15 hengelle
300g piimää
260g rypsiöljyä
410g vehnäjauhoja
1/2tl suolaa
2tl leivinjauhetta
2tl kardemumma
- Laita uuni päälle 160 astetta
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Sekoita öljy ja piimä keskenään.
- Sekoita ainekset keskenään, kunnes seos on tasainen.
- Kaada taikina hyvin voideltuun kakkuvuokaan ja paista 160asteessa noin 50-90 min. Voit testata kypsyyttä tikulla kakun keskeltä: jos tikku on kuiva on kakku kypsä.
- Anna jäähtyä.
- Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
- Vuoraa kakku(paisto)vuoka kaksikerroksisella kelmulla ja tee täyte.
MUSTIKKA & VALKOSUKLAA TÄYTE, KUORRUTUS
Kuorrutus: kermaa, sinistä elintarvikeväriä, sokerilientä kostutukseen
Mustikka & valkosuklaa täyte:
- 500g tuorejuustoa
- 2,5dl vispikermaa kermaa
- 3kpl liivatelehteä sinistä elintarvikeväriä
- 60g sokeria sokerilientä kostutukseen
- 100g valkosuklaata
- ½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
- mustikoita maun mukaan esim. 4dl
- Liota liivatteet runsaassa kylmässä vedessä (6-10 min.)
- Vaahdota kerma.
- Vatkaa sokeri ja tuorejuusto (tuorejuusto on helpompi vatkata huoneenlämpöisenä).
- Sulata valkosuklaa.
- Kuumenna sitruunamehu ja sulata liivatteet mehuun.
- Sekoita kermavaahto ja tuorejuustoseos keskenään, lisää valkosuklaa, liivatteet, raastettu kuori ja mustikat. Sekoita massa tasaiseksi.
- Laita 1. kakkupohja vuokaan.
- Kostuta kakkupohja sokeriliemellä ja laita puolet täytteestä. Laita toinen pohja ja loput täytteestä. Laita kolmas pohja päälle. Anna kakun hyytyä yön yli.
- Kuorruta kakku seuraavana päivänä sinisellä elintarvikevärillä värjätyllä kermavaahdolla ja esim. mustikoilla, marengeilla, kardemummalla ja yrteillä.
Suomi 100 Kirjastoetkot. SUOMEN KIRJASTOSEURA. Resepti Frangipani Bakery, Timo Hietanen
Kakun ohje löytyy pdf-versiona täältä: resepti