Mitä Kirjastoseura tekee? 

Toiminta-ajatus

Suomen kirjastoseura ry (ruots. Finlands biblioteksförening) on valtakunnallinen järjestö. Teemme työtä parempien kirjastojen puolesta. Vaikutamme yhteiskunnallisesti ja kehitämme kirjastoalan ammatillista osaamista.

Toimintasuunnitelma 2018

Vuoden 2018 toiminnan läpileikkaavana teemana on kirjastoalan koulutus. Lisäämme keskustelua oppilaitosten, alan ammattilaisten ja muiden toimijoiden, kuten yritysten ja kirjastoalalle läheisten ammattiryhmien välillä. Osallistumme myös ajankohtaiseen lukemisen ja lukutaidon edistämiseen kirjastoalan asiantuntijoina eri työryhmissä ja projekteissa.

Julkaisemme Kirjastolehteä, joka ilmestyy painettuna viisi kertaa vuodessa sekä verkossa. Uudistamme vuonna 2018 painetun lehden rakennetta ja ulkoasua perustuen ammattilaisten arvioon.

Edustamme suomalaisia kirjastoja kansainvälisessä kirjasto- ja informaatioalan järjestö Iflassa (International Federation of Library Associations and Institutions). Teemme tiivistä yhteistyötä pohjoismaisten kirjastoseurojen ja eurooppalaisen Eblidan kanssa.

Järjestämme Lainan päivän tapahtuman kirjasto- ja kirja-alan sidosryhmien kanssa 8.2.2018 teemalla Lukemalla kasvaa. Osallistumme Turun kirjamessuille lokakuussa ja muihin tapahtumiin tilanteen mukaan.

Järjestämme alan koulutuksia, työryhmien koulutuspäiviä ja seminaareja ajankohtaisista kirjastoalan aiheista, kuten valtakunnalliset Kirjastoautopäivät Jyväskylässä 9.-11.8.2018. Toteutamme pilottikokeiluna kirjastoalan mentorointiohjelman. Vahvistamme jäsenpohjaa ja toteutamme jäsenhankintakampanjan vuoden 2018 kuluessa. 

Suomen kirjastoseuran strategia vuosille 2016-2020

Lataa koko strategia (PDF)