Etkot kirjastossa 5.12.2017

Itsenäinen Suomi täyttää sata vuotta vuonna 2017. Juhlavuosi käynnistyy vuoden 2017 alussa ja huipentuu itsenäisyyspäivän viikkoon joulukuussa.

Suomen kirjastoseuran hanke on osa valtakunnallista itsenäisyyden satavuotisjuhlavuotta. Etkojen ideana on kutsua asiakkaita kirjastoon juhlimaan kirjastoa ja satavuotiasta Suomea ja siten toteuttaa juhlavuoden teemaa ”Yhdessä”.

Juhlat kirjastossa toimii myös koko kansalle suunnattuna Linnan juhlien esijuhlana, etkona. Etkoja järjestävät kirjastot ympäri Suomen, tarkempia tietoja osallistuvista kirjastoista ja niiden ohjelmasta on luvassa syksyllä 2017.

 

Vinkkejä kirjastoille

Jokainen etkoihin osallistuva kirjasto voi toteuttaa juhlat omien mahdollisuuksien mukaan kevyelläkin konseptilla.

Tavoitteena on kertoa kirjastojen palveluista ja aineistoista. Koska Suomi on lukemisen ja kirjastonkäytön kärkimaa, tapahtumassa voidaan juhlia myös maailman parhaita lukijoita ja palkita kirjastojen asiakkaita, suomalaisia. Kirjasto voi tarjota esim. kakkukahvit tai ohjelmallisia esityksiä. Muita ideoita:

  • historialliset hahmot kirjastossa
  • toivemusiikkikonsertti
  • tietovisa Suomi 100 v.
  • palkitaan lukija / asiakas/ lainaaja

Kirjastoseura koordinoi kokonaisuutta ja tuottaa päivään aineistoja kirjastoille. Tapahtuman perusrungon toteuttavat Kirjastoseura ja kumppanikirjastot Helsinki, Joensuu, Kuopio, Mikkeli, Oulu, Tampere, Turku ja Rovaniemi. Kaikki kirjastot kutsutaan mukaan viettämään juhlavuotta. Lisätietoa myöhemmin.

Taustaa:

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden valmistelusta ja koordinoinnista vastaa valtioneuvoston kanslian asettama Suomi 100 -hanke. Juhlavuosi löytyy Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja Youtubesta nimellä SuomiFinland100 (#suomi100, #finland100). 

Juhlavuoden verkkosivut http://suomifinland100.fi/