Etkot kirjastossa 5.12.2017

 

Sata kirjastoa, sata juhlaa!

Kirjastot ympäri Suomen kutsuvat koko kansan Linnan juhlien etkoille kirjastoihin 5.12.2017 juhlimaan satavuotiasta Suomea. Tervetulleita ovat niin lapset ja aikuiset kuin vanhat ja uudetkin suomalaiset!

Koska Suomi on lukemisen ja kirjastonkäytön kärkimaa, etkoilla juhlitaan maailman parhaita kirjastojen asiakkaita – suomalaisia. Etkoilla kirjastot tarjoavat myös kurkistuksia 100-vuotiaan Suomeen kirjallisuuteen, historiaan ja kulttuuriin.

Suomen kirjastoseuran hanke on osa valtakunnallista itsenäisyyden satavuotisjuhlavuotta. Etkoille osallistuvat ainakin sata kirjastoa ympäri Suomen. 

Kuva: Satu Haavisto/ Helsingin kaupunginkirjasto

Tietoa kirjastoille

Jokainen etkoihin osallistuva kirjasto voi toteuttaa juhlat omien mahdollisuuksien mukaan kevyelläkin otteella.

Ilmoita kirjastosi mukaan Etkojen järjestäjäksi tällä lomakkeella.

Etkoilla tavoitteena on kertoa kirjastojen palveluista ja aineistoista. Koska Suomi on lukemisen ja kirjastonkäytön kärkimaa, tapahtumassa voidaan juhlia myös maailman parhaita lukijoita ja palkita kirjastojen asiakkaita, suomalaisia. Kirjasto voi tarjota esim. kakkukahvit tai ohjelmallisia esityksiä. Muita ideoita:

  • historialliset hahmot kirjastossa
  • toivemusiikkikonsertti
  • tietovisa Suomi 100 v.
  • palkitaan lukija / asiakas/ lainaaja

Kirjastoseura koordinoi kokonaisuutta ja tuottaa päivään aineistoja kirjastoille. Tapahtuman perusrungon toteuttavat Kirjastoseura ja kumppanikirjastot Helsinki, Joensuu, Kuopio, Mikkeli, Oulu, Tampere, Turku ja Rovaniemi. Kaikki kirjastot kutsutaan mukaan viettämään juhlavuotta. 

Taustaa

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden valmistelusta ja koordinoinnista vastaa valtioneuvoston kanslian asettama Suomi 100 -hanke. Juhlavuosi löytyy Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja Youtubesta nimellä SuomiFinland100 (#suomi100, #finland100). 

Etkot-tapahtuma juhlavuoden verkkosivuilla