Kirjastoseura etsii osa-aikaista projektikoordinaattoria

Oletko kiinnostunut kansainvälisyydestä, digitalisaatiosta ja kirjastoista? Nyt on tilaisuutesi.  Suomen kirjastoseura etsii osa-aikaista projektikoordinaattoria Digital Travellers -hankkeeseen. Aloitus 1.9.2020 tai sopimuksen mukaan, työ päättyy 13.6.2021.

Digital Travellers on eurooppalainen kirjastojen ja järjestöjen yhteishanke, joka kehittää yleisten kirjastojen digiopastuksia. Suomen lisäksi mukana ovat Hollanti, Ranska, Puola ja Belgia. Hanketta johtaa ranskalainen järjestö Bibliothèques Sans Frontières. Kirjastoseuran päätehtävä hankkeessa on koordinoida asiakkaiden koulutuksia lokakuusta 2020 toukokuuhun 2021. Hankkeen työkielet ovat englanti ja suomi.

Projektikoordinaattorina tehtäviisi kuuluvat:

• Hankkeen koulutusten järjestelyt ja viestintä Suomessa, yhteydenpito kumppanikirjastoihin ja kansainvälisiin kumppaneihin.
  • Neljään maanhan koulutusten koordinointi sekä väliraportin ja loppuraportin kirjoittaminen koulutuksista.
  • Hankkeen välitapaamisen järjestäminen Suomessa tammikuussa 2021.
  • Viestintä hankkeesta ja sen tuloksista Suomessa sekä tiedon jakaminen muihin pohjoismaihin.
  • Hankkeeseen liittyvien käännösten koordinointi.

Odotamme sinulta:

• Erinomaisia yhteistyötaitoja
  • Sujuvaa suomen ja englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa
  • Ylempää tai alempaa korkeakoulututkintoa soveltuvalta alalta tai käynnissä olevia opintoja, tehtävä sopii myös korkeakouluopiskelijalle
  • Kokemusta projektityöskentelystä
  • Innostusta digitaitojen kehittämiseen ja digitaidoiltaan heikompien ryhmien tavoittamiseen

Kokemus kirjastoalalta ja kansainvälinen työkokemus tai muu kansainvälinen kokemus katsotaan eduksi.

Tehtävä on osa-aikainen (viikkotyöaika noin 20 tuntia) ja paikkariippumaton eli voit työskennellä myös muualla kuin Helsingissä. Tarvittaessa voit työskennellä Suomen kirjastoseuran toimistolla Helsingin Kampissa. Työhön liittyy jonkin verran matkustamista Suomessa ja Euroopassa.

Palkkaus: 1500-1600 €/ kk kokemuksen mukaan.

Lähetä hakemuksesi pdf-muodossa 23.6.2020 mennessä osoitteeseen rauha.maarno@fla.fi.fi. Liitä hakemukseen ansioluettelo ja mahdollinen englanninkielinen tekstinäyte (esim. blogiteksti, artikkeli, opinnäyte tms.).

Lisätietoja tehtävästä: Kirjastoseuran toiminnanjohtaja Rauha Maarno, puh. 044 7481801, rauha.maarno@fla.fi

Lisätietoa projektista englanniksi: https://publiclibraries2030.eu/2020/02/embarking-on-the-digital-travellers-journey/